Atenció a l’embaràs, part i puerperi
Al programa fertilitat d’AX6 oferim tractament d’atenció a l’embaràs, part i postpart.
Programes d’atenció basada en els principis de la medicina xinesa i les seves estratègies de tractament, els requeriments nutricionals necessaris i la investigació biomèdica.
La medicina xinesa ofereix una opció segura, eficaç i relativament barata per a moltes dones que es mostren cautes sobre l’ús de drogues durant l’embaràs, per induir el part, o durant la lactància.
Hi ha una forta evidència que dóna suport a l’eficàcia de la medicina xinesa per a l’atenció a l’embaràs, la preparació per al part i les condicions del postpart sobre la base dels següents efectes provats:
Redueix les nàusees
Alleuja l’estrès, millora l’estat anímic i redueix la possibilitat de desenvolupar una depressió postpart
Alleuja el dolor
Disminueix el risc de presentació de natges
Corregeix la presentació de natges
Redueix el treball del part
Amb l’atenció a l’embaràs hem ajudat a moltes dones mitjançant l’ús de l’acupuntura i les herbes xineses per a una àmplia gamma de condicions obstètriques, com ara:
Nàusees de l’embaràs
Acidesa
Dolor pelvià
Presentació de natges
Anèmia
Rampes a les cames
Dolor lumbar i ciàtica
Treball de preparació
Debilitat o esgotament del postpart
Depressió postpart
Estudis clínics en medicina xinesa sobre els trastorns en obstetrícia:
Vickers va realitzar una metanàlisi de 33 assajos clínics l’any 1996 per avaluar l’eficàcia de l’acupuntura sobre les nàusees. La seva anàlisi va determinar que hi ha proves substancials que l’acupuntura redueix els diferents tipus de lleu a moderada nàusea / vòmits, incloent les nàusees matinals.
Estudi australià publicat el 2002, amb 600 dones embarassades, conclou que en el primer trimestre s’ha demostrat l’eficàcia de l’acupuntura per a les nàusees matinals. Al grup de tractament amb acupuntura se’ls va administrar setmanalment sessions de 20 minuts durant quatre setmanes. Coordinador de Recerca Dra. Caroline Smith, de l’Hospital de la Dona i la Infància de la Universitat d’Adelaida va declarar: “Hem trobat que l’acupuntura redueix les nàusees amb arcades a partir de la segona setmana”.
L’any 1998 Cardini & Weixin van estudiar 260 dones en la seva setmana 33 d’embaràs, confirmant amb diagnòstic ecogràfic la presentació de natges. La meitat va rebre un tractament diari de 30 minuts d’una teràpia de la medicina xinesa anomenada “moxa” durant 1-2 setmanes, mentre que l’altra meitat va servir com a grup control. Els investigadors van concloure que la realització de moxa durant la setmana 33 i durant 1 o 2 setmanes és un mètode segur i eficaç per convertir presentacions de natges després d’observar els següents resultats:
* La moxa pot reduir considerablement el risc de part de natges pel moviment cada vegada més gran del fetus.
* Aquesta tècnica pot donar la volta al fetus de manera que una presentació cefàlica normal s’aconsegueix.
* Durant la setmana 35 el 75,4% dels fetus en el grup que es realitza la moxa havia canviat a posició cefàlica en comparació amb només el 47,7% del grup control.
* Els fetus en el grup de moxa van mostrar una major mobilitat, amb una mitjana de 48,45 moviments per hora en comparació amb 35,35 en el grup control
* Tot i un major ús de ECV en el grup control el nombre de nadons que neixen de cap era encara significativament més gran (75,4%) en el grup de moxa que en el grup control (62,3%) .
El British Medical Journal (BMJ), va informar sobre un estudi realitzat per Elden al comparar l’eficàcia de diferents mètodes de tractament per al dolor pelvià, acupuntura comparada amb el tractament estàndard per al dolor pelvià (educació del pacient i exercicis d’enfortiment abdominal casa) es van comparar els exercicis de fisioteràpia estàndard d’estabilització. L’acupuntura s’administra dues vegades per setmana durant 6 setmanes, mentre que el protocol de tractament per al grup de fisioteràpia era d’exercici en un centre un cop per setmana combinat amb exercicis a casa diverses vegades al dia. Els resultats van mostrar que l’acupuntura va ser superior a l’estabilització dels exercicis per al dolor pelvià durant l’embaràs.
El primer estudi de pre-part el 1974 per Kubista i Kucera va ser verificat per estudis posteriors, que també van arribar a la conclusió que l’aplicació de l’acupuntura durant la setmana 37 va ser un èxit en la reducció del temps de treball de mitjana.
Un estudi del 2001 dirigit per Rabl, en el qual van participar 45 dones, i en el què es va investigar l’efecte de l’acupuntura en la maduració cervical per reduir la data posterior a la inducció. Els autors van concloure que l’acupuntura dóna suport a la maduració cervical i escurça l’interval de temps entre la data esperada i el temps de lliurament real.
Un estudi realitzat a Nova Zelanda per Betts & Lennox en el qual van participar 169 dones i les seves llevadores durant un període de quatre mesos, va concloure que el tractament amb acupuntura abans del naixement proporciona resultats positius terapèutics que promouen un part vaginal normal, la reducció de les intervencions mèdiques amb risc menor de cesàries d’emergència i s’escurça la durada del part. Els tractaments es donen durant les setmanes 37-40 de gestació.